Hva trenger vi å ha med?
– Det eneste en trenger å ha med er et bevis på vaksine/vaksinekort. Et godt tips er å ta bilde av vaksinekortet (med utløpsdato synlig) og ha på mobiltelefonen.

Kan vi ha med yndlingsputen og småleker?
– Ja, selvsagt! Vi har myke puter å ligge på, men noen foretrekker eierens genser i tillegg. Husk bare at leker kan komme bort eller skades, så minn oss gjerne på at dere får med alt hjem.

Hvor store er rommene?
– Rommene er laget med bakgrunn i forskning og med trygghet for kattene i tankene. 110x110x110 er målene. Denne størrelsen gjør at det ikke blir “for stort” for én katt (den har kontroll på hele “hjemmet” sitt), samtidig som det er god plass til to katter.

Hvorfor er det så viktig med vaksine?
– En samling av katter, slik som på et kattehotell kan gjøre de utsatte for smitte (selv om smittebæreren er vaksinert). Hvis vaksinen ikke har hatt tid nok til å virke (minimum 2-3 uker), eller er for gammel (mer enn ett år) kan katten bli rammet hardt av ulike typer sykdommer. Vaksinerte katter kan også bli syke, men i mildere grad. Våre innarbeidede rutiner og renholdsprinsipper holder smitterisikoen så lavt som mulig.

Får de bare tørrfôr?
– Som anbefalt av forskere får gjestene ulike typer tørrfôr fra Royal Canin. Fôrtypene varierer etter rase, alder, sykdommer m.m. Selvsagt skal gjestene merke at de bor på hotell, så vi gir de våtfôr (og annet “godis”) innimellom, og hvis ikke hensyn tilsier det, serverer vi tunfisk* på fredager (og høytidsdager). Noen har også selv med våtfôr til kattene, som vi serverer ved anledning.

*tunfisk en gang i blant er sunt for katter, så lenge de ikke får det for ofte.

Slåss ikke kattene?
– 
I katteverdenen er det sjeldent med flokkdyr, men løver og huskatter samler seg naturlig i flokker i det fri. Helt klart en individuell overgang har vi merket, men mange av gjestene setter pris på å slippe ansvaret med å passe på reviret “der hjemme”. Ute i luftegården har vi hatt 25-30 katter samtidig. Så lenge det er plass nok velger den enkelte ulike grader av sosialisering. Samtidig ser vi an gjestene og stresser de ikke unødig. Bengalkatter er en rase som ikke har så mange generasjoner tilbake til selvstendig jeger. Allikevel har vi erfart at de relativt raskt venner seg til den avslappende “flokkstemningen”

Jobber dere kun med dette?
– Anne Britt driver Kattehotellet fulltid på slektsgården. Hele den dyrevante familien er med og hjelper til. Vi har også kvalifiserte hjelpere som bidrar til å holde en høy standard, både ved renhold, kos og stell.